[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Няма достатъчно време?

Как да намерим време за изучаване на английски език? ⌚

Read this article in English: How to find time to learn English? ⌚.

Няма време? Ето шест техники, които да ви помогнат да извлечете максимума от времето си за събуждане и да намерите време да научите английски!

Живеем в свят, в който има толкова много задачи, проблеми, които трябва да бъдат решени, и задачи, които трябва да бъдат изпълнени, че в в крайна сметка нямаме време да научим нови неща. За много хора това също означава, че нямат достатъчно време да научат английски език.

Това е извинение Номер едно за начинаещите, които изучават езика. Често ги чуваме да казват: "нямам достатъчно време да науча английски, имам твърде много работа, бла бла бла...". Мислите, че сте един от тези хора? Искате ли да научите тайната на ефективното изучаване на английски език, въпреки натоварения график?

Е, тогава сте на правилното място! Днес ще откриете шест техники, които дори най-заетите хора могат да прилагат в ежедневието си, за да управлявате по-добре времето си и най-накрая да научат английски език!

Мъртво време 🎧

Изследванията показват, че прекарваме поне една трета от живота си в сън! Но също така губим много време за неща като придвижване, чакане на някого, чакане на опашка в супермаркета и дори в банята! Накратко, ние губим тези малки моменти в нашия живот! Те изглеждат толкова незначителни, че ги губим, чакайки или разсеяни. Това наистина е срам, защото ако използвахме цялото това мъртво време ефективно, извличайки максимална полза от всяка секунда, тогава бихме могли освободете часовника всяка седмица.

И така, как можете да извлечете максимална полза от мъртвото си време? Можете да изтеглите приложения на телефона си и да извършите няколко малки упражнения. Можете да използвате флашкарти, например, за да научите речник. Предимството на вашия телефон е, че той винаги на вас. Това улеснява изваждането му, докато сте в автобуса или стоите на опашка.

Ако искате Научете английски в колата или в обществения транспорт, или ако просто имате повече време на Ваше разположение, има чудесно решение за вас! Слушането на радио, аудиокниги или подкасти е чудесен начин да практикувате английски, докато тялото ви е заето. Какъвто и формат да изберете, за да практикувате разбиране по слух, можете да сте сигурни, че Научете английски по-бързо, използвайки цялото си свободно време.

И когато ти омръзне, просто опитай. мисли на английски! Оставете мислите си да се скитат, но го правете на английски. Разгледайте всичко, което можете да кажете, за да опишете какво се случва около вас.

Тоfoot-in-the-door 🦶техник

Известенfoot-in-the-door техниката на английски език, използвана за изучаване на езици, се основава на магическата продължителност в 5 минути. Това всъщност е начин да" заблудите " мозъка си!

Когато си казвате, че ще направите нещо само за пет минути, това често трае много по-дълго, защото започвате да играете заедно. Обикновено в крайна сметка работите по-дълго, отколкото очаквахте, и това е точно резултатът, на който разчитаме. Често ще прекарате общо един час английски език на ден, без дори да го осъзнавате!

Дори ако 5 минути може да изглеждат незначителни, те вече са стъпка към постигането на целта ви. Отделяте време за изучаване на английски език, вие постигате напредък. И всички усилия са добре дошли, малките потоци се превръщат в големи реки!

Освен това, прилагането на тази техника няколко пъти на ден, укрепвате паметта си и избягваш забравата. Това се нарича ultradian ритъм, и ще ви позволи да научите по-бързо.

Сутрешна рутина ☕

Нашите мозъци работят по-добре сутрин, защото все още сме свежи и отпочинали. С по-малко разсейване, притеснения и умора ние усвояваме повече информация, отколкото до края на деня. Ето защо препоръчваме включете английски език в сутрешната си рутина! От вас зависи кога точно искате да го направите. Може би след като сте си измили зъбите или сте закусили? Изберете момента, който ви подхожда най-добре, и превърнете го в време, посветено на изучаването на английски език език, за да започнете деня си на добра бележка.

Ако искате да сте сигурни, че не сте забравили, направете го първото нещо, когато се събудите сутрин. Например, вземете си хронометър и се съсредоточете върху 10 минути. Без извинения, не казвайте, че нямате време да учите английски. Това, което е важно, е непрекъснато да се подобряваме, стъпка по стъпка. Добър сайт за това е Babadum, който съдържа много речник под формата на проста интерактивна игра. Бабадум няма да ви помогне да говорите английски, но това е чудесен начин да развиете случая.

Въпреки това, не се колебайте, вземете повече предизвикателство. Ако искате да научите английски бързо,Click & Speak може би това е идеалното решение за вас. Що се отнася до съдържанието, това е най-сериозният от наличните курсове, но в същото време е лек и забавен по своята форма. Този продукт вече се използва от стотици хора, които всеки ден посвещават на изучаването на английски език един час или дори повече.

Ангажимент и последователност 🤞

Когато се ангажираме да направим нещо, ние сме склонни да се придържаме към него. Можете да използвате това във ваша полза, за да намерите време да научите английски език.

Трудно е да се каже "не", когато сте се ангажирали да направите нещо с някой друг и ако плащате за това, това е още по-трудно. Поради тази причина можете да намерите един или повече преподаватели, които да работят на седмична база. Ако няма учители близо до вас, можете също да посещавате онлайн класове сайтове катоitalki. Има и други сайтове, но какво е добро заitalki е, че можете да поръчате няколко урока едновременно. Това е идеално, ако искате да планирате напред, като същевременно спазвате ангажиментите си.

Ако не, можете също намерете партньор за езиков обмен. Има много приложения, които можете да използвате за това, напримерHellotalk илиTandem. Можете също така да получите вдъхновение от двама приятели от Полша, които са създалиAntimoon.Те се ангажираха да говорят само английски, за да се задължат да практикуват.

Среда 🌳

Добра техника, за да не забравите нещо, е да поставите елемент или бележка на място, където няма да можем да ги пропуснем. Класически пример е спортната чанта пред вратата, за да не пропуснете тренировката на следващия ден. Можете също така използвайте това на английски език-целта е да се навсякъде виж английски език. Но как това може да ми помогне да управлявам по-добре времето си, може би се чудите?

Не е толкова трудно. Адаптирайте обкръжението си, като го украсите с неща на английски език, независимо дали става дума за напомняния или предлози за практикуване. Покрийте дома си със стикери (по стени, врати, бюро, бележници и т.н.), където ще ги видите през цялото време. Те ще ви помогнат да преразгледате и да се съсредоточите върху изучаването на английски език. Скрийте всичко, което е написано на собствения си език!

За да преминете към следващото ниво, променете езика на телефона или компютъра си на английски. Направете същото за вашия уеб браузър и любимите си програми. Ако не знаете как да намерите време да научите английски, тогава отидете и приложете тази техника точно сега! Наличието на дисплеи на телефона и компютъра на английски език може да бъде малко разсейващо отначало, но бързо ще свикнете с това.

Мотивация ✨

И накрая, нека не забравяме, че ако искате да се придържате към целта си, тогава трябва да направите изучаването на английски език е вълнуващо, хоби, а не рутина. Изключително важно е да останете мотивирани, да искате да работите върху уменията си всеки ден. Ако искате да скочите от прозореца всеки път, когато работите върху английския си, тогава трябва да помислите отново за подхода си.

НаClick & Speak в блога тук ще намерите много статии, които ще направят изучаването на английски език по-интересно. Но какви други начини да останете мотивирани да научите английски език?

Бихте могли, например, водене на дневник или дневник, в който записвате всичко за обучението си. Отбележете какво правите всеки ден и се върнете към бележките си в края на месеца. Със сигурност ще откриете, че е мотивиращо да видите цялата работа, която вършите, и със сигурност ще искате да направите още повече следващия път. Като бонус запишете, колко време прекарвате, за да видите как се приближавате до известния 1000 часа на английски език!

Друга алтернатива за тези от вас, които не обичат да пишат, е покупката календар. Идеалният тип календар би бил този, който можете да окачите на стената или да прикрепите към бюрото си, което е лесно да се види. В края на деня пресечете деня с маркер, за да посочите, че сте работили по английския си език. Целта е да запазите лентата си, което означава да не спирате там! Малко по малко ще видите, че това ще стане навик. Много добре! Направете английски част от ежедневието си - точно това искахме.

Заключение 📝

За да обобщим, какво трябва да направите, за да намерите време да научите английски? Как можете да управлявате по-добре времето си?

  • Възползвайте се максимално от мъртвото си време,
  • работете върху английския си език най-малко пет минути, няколко пъти на ден,
  • направете изучаването на английски език част от сутрешната си рутина,
  • посветете се на това,
  • навсякъде поставете малки напомняния,
  • управлявайте мотивацията си!

Светът ни предлага толкова много възможности и толкова много разсейване, че е лесно да забравим първоначалните си цели. Надявам се, че чрез тази статия ще успеете да направите английския език част от живота си и ще можете да управлявате времето си по-ефективно!

Спри да се бавиш! Отидете и опитайте някои от тези техники сега! :)

Profile picture for Ellie Wu

Ellie Wu

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: November 2, 2021, 4:36 pm