[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Ikke nok tid?

Hvordan finder man tid til at lære engelsk? ⌚

Read this article in English: How to find time to learn English? ⌚.

Har du ikke tid? Her er seks teknikker, der kan hjælpe dig med at få mest muligt ud af dine vågne timer og finde tid til at lære engelsk!

Vi lever i en verden med så mange ting at gøre, problemer at løse og opgaver at udføre, at vi ender med ikke at have tid til at lære nye ting. For mange mennesker betyder det også, at vi ikke har tid nok til at lære engelsk.

Det er den hyppigste undskyldning, som kommende sproglærere har. Vi hører dem ofte sige: "Jeg har ikke tid nok til at lære engelsk, jeg har for mange ting at lave, bla bla bla bla...". Tror du, at du er en af disse mennesker? Vil du kende hemmeligheden bag at lære engelsk effektivt på trods af en travl hverdag?

Så er du kommet til det rette sted! I dag vil du opdage seks metoder, som selv de mest travle mennesker kan anvende i deres hverdag for at få bedre styr på deres tid og endelig lære engelsk!

Død tid 🎧

Forskning har vist, at vi bruger mindst en tredjedel af vores levetid på at sove! Men vi mister også en masse tid på at gøre ting som at komme rundt, vente på nogen, stå i kø i supermarkedet og endda på badeværelset! Kort sagt, vi mister disse små øjeblikke i vores liv! De virker så ubetydelige, at vi spilder dem på at vente eller distrahere os selv. Det er virkelig en skam, for hvis vi brugte al denne døde tid effektivt og fik mest muligt ud af hvert sekund, ville vi kunne frigøre timevis af timer hver uge.

Så hvordan kan du få mest muligt ud af din døde tid? Du kan downloade programmer på din telefon og lave nogle små øvelser. Du kan f.eks. bruge flashcards til at lære ordforråd. Fordelen ved din telefon er, at du altid har den på dig. Det gør det nemmere at tage den frem, mens du sidder i bussen eller venter i køen.

Hvis du ønsker at lære engelsk i bilen eller i offentlige transportmidler, eller hvis du simpelthen har mere tid til rådighed, er der en god løsning til dig! At lytte til radio, lydbøger eller podcasts er en glimrende måde at øve dit engelsk på, mens din krop er optaget. Uanset hvilket format du vælger til at øve din lytteforståelse, kan du være sikker på at lære engelsk hurtigere ved at gøre brug af al din døde tid.

Og når du er træt af alt det, så prøv bare at tænke på engelsk! Lad dine tanker vandre, men gør det på engelsk. Udforsk alle de ting, du kan sige for at beskrive det, der sker omkring dig.

Teknikken foot-in-the-door 🦶

Den berømte foot-in-the-door -teknik på engelsk, når den anvendes til at lære sprog, er afhængig af den magiske varighed på 5 minutter. Det er faktisk en måde at "snyde" din hjerne på!

Når du siger til dig selv, at du skal gøre noget i bare fem minutter, varer det ofte meget længere, fordi du begynder at lege med. Du ender som regel med at arbejde længere, end du havde regnet med, og det er netop det resultat, vi regner med. Du vil ofte ende med at bruge i alt en time på engelsk om dagen uden at være klar over det!

Selv om 5 minutter kan virke ubetydelige, er de allerede et skridt i retning af at nå dit mål. Du dedikerer tid til dine engelskstudier, du gør fremskridt. Og enhver indsats er velkommen, små vandløb skaber store floder!

Desuden styrker du din hukommelse ved at anvende denne teknik flere gange om dagen, og du undgår at glemme. Dette kaldes den ultradiane rytme, og det vil gøre det muligt for dig at lære hurtigere.

Morgenrutinen ☕

Vores hjerne fungerer bedre om morgenen, fordi vi stadig er friske og udhvilede. Med færre distraktioner, bekymringer og træthed optager vi mere information end sidst på dagen. Derfor anbefaler vi, at du inddrager engelsk i din morgenrutine! Det er op til dig at beslutte, hvornår du præcis vil gøre det. Måske efter at have vasket tænder eller efter at have spist din morgenmad? Vælg det øjeblik, der passer dig bedst, og gør det til et tidspunkt, der er dedikeret til at lære engelsk, så du kan starte dagen på en god måde.

Hvis du vil være sikker på ikke at glemme det, så gør det til det første, du gør, når du vågner om morgenen. Skaf dig f.eks. et kronometer og fokuser i 10 minutter. Ingen undskyldninger, sig ikke, at du ikke har tid til at lære engelsk. Det vigtige er, at du hele tiden forbedrer dig selv, et skridt ad gangen. Et godt websted til det er Babadum, som har en masse ordforråd i form af et simpelt interaktivt spil. Babadum vil ikke gøre dig flydende på engelsk, men det er en god måde at komme i gang på.

Tøv dog ikke med at tage en større udfordring op. Hvis du ønsker at lære engelsk hurtigt, Click & Speak måske være den perfekte løsning for dig. Indholdsmæssigt er det det mest seriøse kursus, der findes, men det er også let og sjovt i sin form. Dette produkt er allerede blevet brugt af hundredvis af mennesker, der dedikerer en time eller endda mere til at lære engelsk hver dag.

Forpligtelse og konsekvens 🤞

Når vi forpligter os til at gøre noget, har vi en tendens til at holde os til det. Det kan du bruge til din fordel til at finde tid til at lære engelsk.

Det er svært at sige nej, når man har forpligtet sig til at gøre noget sammen med en anden, og hvis man betaler for det, er det endnu sværere. Derfor kan du finde en eller flere undervisere, som du kan arbejde sammen med på ugentlig basis. Book dine timer på forhånd for at sikre dig, at du holder dig til dem. Hvis der ikke er nogen undervisere i nærheden af dig, kan du også tage onlineundervisning på websteder som f.eks. italki. Der er også andre websteder, men det gode ved italki er, at du kan booke flere lektioner på samme tid. Det er perfekt, hvis du ønsker at planlægge fremadrettet, samtidig med at du respekterer dine forpligtelser.

Hvis ikke, kan du også finde en sprogudvekslingspartner. Der findes mange apps, som du kan bruge til det, f.eks. Hellotalk eller Tandem. Du kan også lade dig inspirere af de to venner fra Polen, der har skabt Antimoon. De forpligtede sig til kun at tale engelsk for at forpligte sig selv til at øve sig.

Miljøet 🌳

En god teknik for ikke at glemme noget er at placere genstanden eller en seddel et sted, hvor vi ikke kan overse den. Det klassiske eksempel er sportstasken foran døren, så du ikke går glip af din træning den følgende dag. Du kan også bruge dette på engelsk - målet er at se engelsk overalt. Men hvordan kan dette hjælpe mig med at få bedre styr på min tid, undrer du dig måske?

Det er ikke så kompliceret. Tilpas dine omgivelser ved at dekorere dem med ting på engelsk, hvad enten det er påmindelser eller påskud til at øve dig. Dæk dit hjem med klistermærker (på vægge, døre, bord, notesbøger osv.), hvor du kan se dem hele tiden. De vil hjælpe dig med at gennemgå og fokusere på at lære engelsk. Gem alt, hvad der er på dit modersmål, væk!

Hvis du vil tage tingene til det næste niveau, kan du ændre sproget på din telefon eller computer til engelsk. Gør det samme med din webbrowser og dine yndlingsprogrammer. Hvis du ikke ved, hvordan du skal finde tid til at studere engelsk, så gå i gang og anvend denne teknik med det samme! At have skærmene på din telefon og computer på engelsk kan være en smule dekoncentrerende i starten, men du vænner dig hurtigt til det.

Motivation ✨

Lad os endelig ikke glemme, at hvis du vil holde fast i dit mål, skal du gøre det sjovt at lære engelsk, en hobby og ikke en pligt. Det er ekstremt vigtigt at forblive motiveret, at have lyst til at arbejde på dine færdigheder hver dag. Hvis du har lyst til at hoppe ud af vinduet, hver gang du arbejder med dit engelsk, så skal du tænke dig om igen med hensyn til din tilgang.

bloggenClick & Speak finder du mange artikler, som vil gøre det mere interessant at lære engelsk. Men hvilke andre måder er der til at forblive motiveret til at lære engelsk?

Du kan f.eks. føre en logbog eller en dagbog, hvor du skriver alt om dine studier ned. Markér, hvad du laver hver dag, og gå tilbage til dine noter i slutningen af måneden. Du vil helt sikkert finde det motiverende at se alt det arbejde, du har gjort, og du vil helt sikkert få lyst til at gøre endnu mere den næste. Som en bonus kan du skrive ned, hvor meget tid du bruger, så du kan se, hvordan du kommer tættere på den berømte 1.000-timers-mærkning i engelsk!

Et andet alternativ for dig, der ikke bryder dig om at skrive, er at købe en kalender. Den perfekte type kalender er en kalender, som du kan hænge på væggen eller sætte på skrivebordet, og som er let at se. Når dagen er omme, kan du krydse dagen med en overstregningstusch for at angive, at du har arbejdet med dit engelsk. Målet er at holde din stribe, hvilket betyder, at du ikke må stoppe med dine fremskridt! Lidt efter lidt vil du se, at det vil blive en vane. Meget godt! At gøre engelsk til en del af din hverdag er præcis, hvad vi ønskede.

Konklusion 📝

For at opsummere, hvad skal du gøre for at finde tid til at lære engelsk? Hvordan kan du forvalte din tid bedre?

  • få mest muligt ud af din døde tid,
  • arbejde på dit engelsk i mindst fem minutter, flere gange om dagen,
  • gør det til en del af din morgenrutine at lære engelsk,
  • forpligter dig til det,
  • sæt små påmindelser op overalt,
  • forvalter din motivation!

Verden tilbyder os så mange muligheder og så mange distraktioner, at det er let at glemme vores oprindelige mål. Jeg håber, at det takket være denne artikel vil lykkes dig at gøre engelsk til en del af dit liv, og at du vil være i stand til at forvalte din tid mere effektivt!

Stop med at udskyde! Gå ud og afprøv nogle af disse teknikker med det samme! :)

Profile picture for Ellie Wu

Ellie Wu

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: November 2, 2021, 4:48 pm