[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
  • Correct your pronunciation in English
  • Learn sentences from daily life
  • Memorize for good
  • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Eikö aika riitä?

Miten löytää aikaa englannin oppimiseen? ⌚

Read this article in English: How to find time to learn English? ⌚.

Eikö ole aikaa? Tässä on kuusi tekniikkaa, joiden avulla saat kaiken irti valveillaoloajastasi ja löydät aikaa englannin opiskeluun!

Elämme maailmassa, jossa on niin paljon tekemistä, ongelmia ratkaistavana ja tehtäviä suoritettavana, että meillä ei lopulta ole aikaa oppia uusia asioita. Monille ihmisille tämä tarkoittaa myös sitä, ettei heillä ole tarpeeksi aikaa oppia englantia.

Tämä on tärkein tekosyy, joka on aloittelevilla kieltenopiskelijoilla. Kuulemme usein heidän sanovan: "Minulla ei ole tarpeeksi aikaa oppia englantia, minulla on liikaa tekemistä, blaa blaa blaa...". Luuletko olevasi yksi näistä ihmisistä? Haluatko tietää salaisuuden, jolla voit oppia englantia tehokkaasti kiireisestä aikataulusta huolimatta?

Sitten olet oikeassa paikassa! Tänään saat selville kuusi menetelmää, joita kiireisimmätkin ihmiset voivat soveltaa jokapäiväisessä elämässään, jotta he voivat hallita paremmin aikaansa ja oppia vihdoin englantia!

Dead time 🎧

Tutkimukset ovat osoittaneet, että vietämme ainakin kolmanneksen elinaikamme nukkumalla! Mutta menetämme myös paljon aikaa esimerkiksi liikkumiseen, jonkun odottamiseen, supermarketin jonossa odottamiseen ja jopa vessassa käyntiin! Lyhyesti sanottuna menetämme näitä pieniä hetkiä elämässämme! Ne tuntuvat niin merkityksettömiltä, että tuhlaamme ne odotteluun tai itsemme häiritsemiseen. Se on todella sääli, sillä jos käyttäisimme kaiken tämän kuolleen ajan tehokkaasti ja ottaisimme jokaisesta sekunnista kaiken irti, voisimme vapauttaa tuntikausia viikossa.

Miten voit siis hyödyntää kuolleen ajan mahdollisimman hyvin? Voit ladata puhelimeesi sovelluksia ja tehdä pieniä harjoituksia. Voit esimerkiksi käyttää sanastokortteja sanaston oppimiseen. Puhelimen etuna on, että se on aina mukanasi. Se helpottaa sen esiin ottamista, kun olet bussissa tai jonossa.

Jos haluat oppia englantia autossa tai julkisissa liikennevälineissä tai jos sinulla on yksinkertaisesti enemmän aikaa käytettävissäsi, tässä on loistava ratkaisu sinulle! Radion, äänikirjojen tai podcastien kuuntelu on erinomainen tapa harjoitella englantia samalla, kun kehosi on varattu. Minkä tahansa muodon valitsetkin kuullun ymmärtämisen harjoitteluun, voit olla varma, että opit englantia nopeammin hyödyntämällä kaiken käyttämättä jääneen aikasi.

Ja kun olet kyllästynyt kaikkeen, kokeile ajatella englanniksi! Anna ajatustesi harhailla, mutta tee se englanniksi. Tutki kaikkia asioita, joita voit sanoa kuvaillaksesi sitä, mitä ympärilläsi tapahtuu.

foot-in-the-door tekniikka 🦶

Kuuluisa foot-in-the-door -tekniikka englannissa, kun sitä sovelletaan kielten oppimiseen, luottaa maagiseen 5 minuutin kestoon. Se on itse asiassa tapa "huijata" aivojasi!

Kunsanot itsellesi tekeväsi jotain vain viisi minuuttia, se kestää usein paljon pidempään, koska alat leikkiä mukana. Päädyt yleensä työskentelemään pidempään kuin olit odottanut, ja juuri siihen tulokseen me luotamme. Usein päädyt käyttämään yhteensä tunnin englantia päivässä huomaamatta sitä!

Vaikka 5 minuuttia voi tuntua merkityksettömältä, ne ovat jo askel kohti tavoitteesi saavuttamista. Omistat aikaa englannin opiskelulle, edistyt. Ja jokainen ponnistus on tervetullut, pienet purot tekevät suuria jokia!

Lisäksi soveltamalla tätä tekniikkaa useita kertoja päivässä vahvistat muistiasi ja vältät unohtamisen. Tätä kutsutaan ultradiaaniseksi rytmiksi, ja sen avulla voit oppia nopeammin.

Aamurutiini ☕

Aivomme toimivat paremmin aamulla, koska olemme vielä virkeitä ja levänneitä. Kun häiriötekijöitä, huolia ja väsymystä on vähemmän, omaksumme enemmän tietoa kuin päivän loppupuolella. Siksi suosittelemme englannin kielen sisällyttämistä aamurutiineihisi! Voit itse päättää, milloin haluat tehdä sen. Ehkä hampaiden pesun tai aamiaisen jälkeen? Valitse itsellesi sopivin hetki ja tee siitä englannin oppimiselle omistettu aika, jotta päiväsi alkaisi hyvin.

Jos haluat varmistaa, ettet unohda, tee siitä ensimmäinen asia, jonka teet aamulla herätessäsi. Hanki itsellesi esimerkiksi kronometri ja keskity 10 minuutin ajan. Ei tekosyitä, älä sano, ettei sinulla ole aikaa oppia englantia. Tärkeintä on parantaa itseään jatkuvasti, askel kerrallaan. Hyvä sivusto tähän on Babadum, jossa on paljon sanastoa yksinkertaisen interaktiivisen pelin muodossa. Babadum ei tee sinusta sujuvaa englantia, mutta se on hyvä tapa saada pallo liikkeelle.

Älä kuitenkaan epäröi tarttua suurempaan haasteeseen. Jos haluat oppia englantia nopeasti, Click & Speak voi olla täydellinen ratkaisu sinulle. Sisällöltään se on vakavin saatavilla oleva kurssi, mutta samalla se on myös kevyt ja hauska muodoltaan. Tätä tuotetta ovat käyttäneet jo sadat ihmiset, jotka omistavat päivittäin tunnin tai jopa enemmänkin englannin oppimiseen.

Sitoutuminen ja johdonmukaisuus 🤞

Kun sitoudumme tekemään jotain, meillä on taipumus pitää siitä kiinni. Voit käyttää sitä hyödyksesi, kun haluat löytää aikaa englannin opiskeluun.

On vaikea sanoa ei, kun on sitoutunut tekemään jotain jonkun toisen kanssa, ja jos siitä maksetaan, se on vielä vaikeampaa. Tästä syystä voisit löytää yhden tai useamman opettajan, jonka kanssa voit työskennellä viikoittain. Varaa tunnit etukäteen, jotta voit olla varma, että pysyt niissä. Jos lähistölläsi ei ole tuutoreita, voit myös ottaa verkkokursseja esimerkiksi seuraavilla sivustoilla. italki. Sivustoja on muitakin, mutta italki -sivustossa on se hyvä puoli, että voit varata useita oppitunteja samaan aikaan. Se on täydellistä, jos haluat suunnitella etukäteen ja samalla kunnioittaa sitoumuksiasi.

Jos et ole, voit myös löytää kielivaihtokumppanin. Siihen on monia sovelluksia, joita voit käyttää, kuten esimerkiksi Hellotalk tai Tandem. Voit myös saada inspiraatiota kahdelta puolalaiselta ystävältä, jotka loivat Antimoon. He sitoutuivat puhumaan vain englantia, jotta sitoutuisivat harjoittelemaan.

Ympäristö 🌳

Hyvä tekniikka, jotta emme unohda jotain, on sijoittaa esine tai lappu paikkaan, josta emme voi missata sitä. Klassinen esimerkki on jumppakassi oven edessä, jotta et myöhästy treeneistä seuraavana päivänä. Voit käyttää tätä myös englannissa - tavoitteena on nähdä englantia kaikkialla. Mutta miten tämä voi auttaa minua hallitsemaan aikaani paremmin, saatat ihmetellä?

Se ei ole niin monimutkaista. Mukauta ympäristöäsi koristelemalla se englanninkielisillä asioilla, olivatpa ne sitten muistutuksia tai tekosyitä harjoitella. Peitä kotisi tarralapuilla (seinillä, ovissa, pöydällä, muistikirjoissa jne.), joissa näet ne koko ajan. Ne auttavat sinua kertaamaan ja keskittymään englannin oppimiseen. Piilota kaikki, mikä on äidinkielelläsi!

Jos haluat viedä asiat seuraavalle tasolle, vaihda puhelimesi tai tietokoneesi kieli englanniksi. Tee sama verkkoselaimellesi ja suosikkiohjelmillesi. Jos et tiedä, miten löytää aikaa englannin opiskeluun, ota tämä tekniikka käyttöön heti! Se, että puhelimesi ja tietokoneesi näytöt ovat englanniksi, voi aluksi olla hieman keskittymiskyvytöntä, mutta totut siihen nopeasti.

Motivaatio ✨

Lopuksi, älkäämme unohtako, että jos haluat pysyä tavoitteessasi, sinun on tehtävä englannin opiskelusta hauskaa, harrastus eikä työ. On äärimmäisen tärkeää pysyä motivoituneena, haluta työskennellä taitojesi parissa joka päivä. Jos sinusta tuntuu siltä, että haluat hypätä ikkunasta ulos joka kerta, kun harjoittelet englantia, sinun on mietittävä lähestymistapaasi uudelleen.

Click & Speak -blogista löydät monia artikkeleita, jotka tekevät englannin opiskelusta mielenkiintoisempaa. Mutta mitä muita tapoja on pysyä motivoituneena englannin oppimiseen?

Voit esimerkiksi pitää päiväkirjaa tai päiväkirjaa, johon kirjoitat kaiken opiskeluun liittyvän. Merkitse, mitä teet joka päivä, ja palaa muistiinpanoihisi kuukauden lopussa. Sinua varmasti motivoi nähdä kaikki tekemäsi työ ja haluat varmasti tehdä vielä enemmän seuraavalla kerralla. Bonuksena voit kirjata ylös , kuinka paljon aikaa käytät, jotta näet, kuinka olet pääsemässä lähemmäs kuuluisaa 1000 tunnin rajaa englannin kielessä!

Toinen vaihtoehto niille, jotka eivät pidä kirjoittamisesta, on kalenterin ostaminen. Täydellinen kalenteri olisi sellainen, jonka voit ripustaa seinälle tai kiinnittää työpöydälle, ja joka on helposti nähtävissä. Päivän päätteeksi voit yliviivata päivän korostuskynällä osoittaaksesi, että olet työskennellyt englannin kielen parissa. Tavoitteena on pitää putki, mikä tarkoittaa, että et saa pysähtyä edistymisen kanssa! Pikkuhiljaa huomaat, että siitä tulee tapa. Oikein hyvä! Englannin tekeminen osaksi jokapäiväistä elämääsi on juuri sitä, mitä halusimme.

Johtopäätös 📝

Yhteenvetona, mitä sinun pitää tehdä, jotta löydät aikaa englannin opiskeluun? Miten voit hallita aikaasi paremmin?

  • Ota kaikki irti kuolleesta ajasta,
  • työskentele englannin kielen parissa vähintään viisi minuuttia, useita kertoja päivässä,
  • tee englannin oppimisesta osa aamurutiinejasi,
  • sitoudu siihen,
  • Laita pieniä muistutuksia kaikkialle,
  • hallitse motivaatiotasi!

Maailma tarjoaa meille niin monia mahdollisuuksia ja niin paljon häiriötekijöitä, että on helppo unohtaa alkuperäiset tavoitteemme. Toivon, että tämän artikkelin ansiosta onnistut tekemään englannin kielestä osan elämääsi ja pystyt hallitsemaan aikaasi tehokkaammin!

Lopeta viivyttely! Mene kokeilemaan joitakin näistä tekniikoista heti! :)

Profile picture for Ellie Wu

Ellie Wu

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: November 2, 2021, 6:44 pm