[ Close ]
👂
Understand spoken English, and speak!
Stop wasting your time! Instead:
 • Correct your pronunciation in English
 • Learn sentences from daily life
 • Memorize for good
 • Speak and listen to a ton of English!
Learn English and change your life, click here:

Welkom op de blog!

👋 Hoe leer je Engels?

Read this article in English: 👋 How to learn English.

Een paar woorden over hoe u Engels kunt leren en hoe onze blog u kan helpen (vooral met uw uitspraak).

Welkom op onze nieuwe blog om Engels te leren!

Engels heeft de reputatie een makkelijke taal te zijn. Maar is het echt zo eenvoudig? Als je ooit hebt geprobeerd om de woorden "colonel" of "squirrel" uit te spreken, of de uitspraak van woorden die op elkaar lijken zoals "beer", "bear" en "beard", door elkaar hebt gehaald, weet je dat het een uitdaging kan zijn.

Me fail English? That's unpossible!

Het grote probleem is: Engels wordt niet gespeld zoals het wordt uitgesproken! Als je bent zoals ik en je hebt Engels geleerd op school met een hoop tekst en grammatica... Dan zul je er vroeg of laat achter komen dat je uitspraak verkeerd is en dat je het moet verbeteren.

Deze blog zal je laten zien hoe.

Train uw oren 👂

We leren u standaard Amerikaans Engels met een General American accent (het standaard, niet-regionale, geschoolde accent in Noord-Amerika.) We geven u veel voorbeelden met audio en fonemische transcripties, zodat u uw oren en uw mond kunt hertrainen om het Engels correct uit te spreken.

Hier zijn een paar voorbeelden. Klik op de woorden en herhaal ze:

Wij voegen fonemische transcripties in het IPA toe om u te laten zien uit welke klanken een woord bestaat. Bijvoorbeeld, "colonel" wordt niet uitgesproken als /ˈkoʊ·roʊ·nɛl/, maar als /ˈkɝ·nəl/!

Die symbolen zien er misschien een beetje verwarrend uit de eerste keer dat je ze ziet, maar vertrouw ons: nadat je ze een tijdje overal hebt gezien, zul je eraan gewend raken. En ze zullen je leven echt gemakkelijker maken: ze zullen je helpen om de uitspraak van elk woord snel, gemakkelijk en nauwkeurig te controleren.

Hoe meer je deze blog leest, hoe meer je je uitspraak zult verbeteren.

Wat is de beste manier om Engels te leren? 👀

Het is leuk om te leren, maar heb je er wel eens over nagedacht hoe je leert? Om Engels te leren, moet je vier vaardigheden beheersen:

Comprehension Uitdrukking
Gesproken Luisteren Spreken
Schriftelijk Lezen Schrijven

Is de volgorde belangrijk? Hell, yeah!

Om gemakkelijker te leren en een goed accent te krijgen dat voor mensen gemakkelijk te begrijpen is, willen we de dingen in het ideale geval in deze volgorde doen:

 1. Luisteren
 2. Spreek
 3. Lezen
 4. Schrijven

Dit is wat een kind doet (en ze nemen er de tijd voor). Als tiener of volwassene wil je de dingen misschien een beetje door elkaar halen, en dat is OK. Maar onthoud: je kunt alleen correct zeggen wat je correct hoort.

Om deze vier vaardigheden te ontwikkelen, zul je de volgende drie gebieden moeten bestuderen:

 • Fonetiek. De klanken waaruit een taal is opgebouwd en de muziek.
 • Woordenschat. De woorden waaruit een taal bestaat, inclusief woordspanningen, uitspraak, de context waarin we ze gebruiken, en hoe we ze verbuigen.
 • Grammatica. De regels of patronen die we moeten gebruiken om zinnen te vormen die zinvol zijn, gemakkelijk te begrijpen en correct klinken.

We zullen het over al deze onderwerpen hebben op de blog en je helpen een pro in Engels te worden 😃

Ons verhaal 🤓

Deze blog begon als een blog voor Fransen die Engels leerden. Met 150.000 lezers per maand, vertalen we het nu in het Engels.

De blog wordt geleid door Fabien en Misha, en andere occasionele bijdragers.

 • Fabien leerde Engels in Frankrijk en reisde daarna de wereld rond. Hij spreekt Frans (moedertaal), Engels (volledig vloeiend), Hongaars (C1/gevorderd), Russisch (gemiddeld-gevorderd), en een beetje Spaans.
 • Dimitar (AKA Misha) leerde Engels in Bulgarije. Hij spreekt Bulgaars (moedertaal), Engels (volledig vloeiend), Frans (gevorderd), Russisch, Noors, Zweeds, en Spaans.

We hopen dat we je kunnen helpen een manier te vinden om Engels te leren die voor jou werkt en onze fouten te vermijden.

Komt eraan 🚀

In de komende artikelen zullen we zien:

 • Hoe lang duurt het om Engels te leren? (in uren en per niveau)
 • Hoe je je luistervaardigheid kunt verbeteren.
 • Wat te lezen in het Engels
 • Hoeveel woorden je moet kennen in het Engels
 • Methodes die werken, en methodes die niet werken!

...en nog veel meer.

Als dat klinkt als iets dat je zou willen lezen, dan klik hier om met ons in contact te blijven en de volgende artikelen te ontvangen. Geen spam, alleen materiaal om Engels te leren. Meer dan 2,400 mensen hebben zich al aangemeld! 😙

Veel succes met Engels!
Fabien & Misha

Profile picture for Fabien Snauwaert

Fabien Snauwaert

Author

Machine Translation

Translated from the English

Last modified: February 11, 2021, 2:03 pm